16.8.09

ZOMER RUST
De rustige vakantie periode is aangebroken.
Het was zelfs zo rustig dat we een aantal dagen onze honden bus hebben uitgeleend aan Heidi van Ren je Rot, omdat haar bus door de aanrijding was “overleden” en zij nog geen nieuwe had.
Hondjes die nog niet zijn vertrokken, zijn deze week gegaan en we zullen elkaar pas weer over een aantal weken zien..
Zo hebben we afscheid genomen van Gaidi.
En van Flosie boy.
Wie wel van de zomer pret met ons mag genieten is Choca, Roco, Diesel, Mido, Hummer en Maya die al terug is van haar kampeer avontuur met haar baasjes. Maya was zo blij om weer met ons mee te gaan…mijn ego gaat dankzij haar enthousiasme weer flink omhoog!
Er hebben deze week ook een aantal baasjes mee gewandeld. Onder andere de baasjes van Vamy. Vamy deed dan haar best om extra te blaffen dan normaal.
Woensdag de laatste dag van Flos was ook Laure mee geweest, het vrouwtje van Ringo boy.
Ik probeerde haar al langere tjid over te halen om een keer te gaan wandelen zodat zij kan zien hoe goed Ringo het doet.
Werkelijk Ringo was extra stoer. De wandeling was heel gezellig en we wilden nog een extra rondje maken rond om het grote ven maar toen ging Ringo en Flos (normaal gesproken de aller grootse vrienden van de groep) ruzie maken om een stok.
Hun stoeien altijd samen met een stok maar nooit was het echt uitgelopen in een echt conflict. Het zou iets te maken kunnen hebben met de aanwezigheid van hun baasjes.
Het komt zo vaak voor dat honden zich wat anders gedragen als de eigen baasje erbij zijn. Ook tijdens het ophalen van de honden. Ik kan meteen merken als de baasjes thuis zijn of niet. Waak honden die normaal gesproken hun nek breken om zo snel in de bus te komen en richting het bos te gaan doen vaak heel flauw en terughoudend als de baasjes thuis zijn…best grappig zo´n theatertje. Maar goed. Flos en Ringo waren minder grappig die dag en toch was alles heel snel afgelopen en de rest van de wandeling verliep in vrede maar het was niet echt fijn. Gelukkig maar dat het vrouwtje van Flos zelf dierenarts is en bekeek Ringo goed die wat wondjes had. De mannen zullen nu elkaar missen omdat ze allebei nog een paar weken vakantie hebben. Ik verwacht verder geen problemen tussen hun. Het was gewoon een incident en het zijn nu eenmaal gewone honden en ook in de mensen wereld gebeuren dat soort zaken tussen de allerbeste vrienden.
Het vervolg was dat Lady die het water van het ven zo lekker vind dat zij er liters en liters van drinkt in de bus op de schoot van mijn zus plaste …ach ja ook dat kon er nog wel bij ;-)
Donderdag waren ook vrouwtjes van Turby en Chess er bij.
Arme Chess, zij heeft veel last van haar rug en er valt niet meer zo veel aan te doen. Zij moet rustig aan doen maar ja voor een hond als Chess is dat heel mogelijk.
Turby die wil graag voor hun allebei lopen en zwemmen…maar ja, zo werkt het niet…
Tijdens de wandeling kwamen we ook de groep van Gaat ie mee tegen. En ook Max, de Spaanse pleeg hond van Ricky was er bij.
Heel toevallig hoorde ik Ester zeggen hoe mooi de hond wel niet is …ik gaf natuurlijk direct aan, meer als grap, dat Max nog een huis zoekt, (wat wel waar was)
Tot onze grote verbazing was Ester en Monique ineens in een dood serieuze discussie of ze Max echt zouden willen adopteren. Enkele uren later was het besloten! Max mag gaan verhuizen naar Turby en Chess! Wat een geweldig nieuws! Dat Max het bij hun heel goed zal krijgen daar bestaan geen twijfels over.
Het was een heel happy eind van een zomerse week….

Geen opmerkingen: