13.9.09

DE ERSTE WEEK VAN HET SCHOOLJAAR
Alle hondjes zijn als het goed is terug van vakantie en het wordt met de dag een gezelligere honden boel!
Ook de oudere lieve casanova Gaidi is na een lange zomer rust weer terug!
Normaal gesproken heel terughoudend bij het ophalen was hij zelfs best blij. Eenmaal in het bos werd hij nog blijer en blijer en nog blijer…door al dat geluk werd hij ineens weer heel kortademig en hadden we hem toch maar uit voorzorg aangelijnd zodat hij weer wat rustiger aan ging doen.
Dan maar even aangelijnd deed hij met zijn ogen volgens het drukke gespeel van Flos en Vamy.
Vamy is altijd los met een lange lijn aan. Vamy is een speciale hondje met een speciale gebruiksaanwijzing en één van die puntjes is het is dus het gebruik van de lange lijn. Grapjas Flos doet graag een handje helpen en laat Vamy dan ook met die lijn echt uit! Dat levert echt grappige plaatjes tot grote ergernis van Vamy zelf
Tegenwoordig wandelen we in een ander bos. In dit bos is geen water maar dat is ook niet meer nodig omdat de temperatuur weer aangenaam gezakt is. Dankzij dit wandel gebied lukt het mij ook om de honden redelijk schoon weer in huis af te zetten. Maar dat zal bij de eerste regen bui natuurlijk ook weer over zijn.
Dit bos is heel rustig en overzichtelijk en we komen echt nauwelijks niemand tegen. En dat werkt heel goed voor Vamy. Vamy is anders heel onrustig maar in dit bos is zij echt heel relax lekker met ander honden aan het spelen zonder zich druk te hoeven maken.
Verder hebben we deze week afscheid moeten nemen tot mijn grote spijt van de lieverd Diesel.
Diesel is echt een schat van hond en ik heb echt heel veel moeite met de beslissing maar gezien Diesel uit de route woont ben ik niet meer in staat om haar op te halen. Gelukkig maar kan zij nu met HC mee. Ik hoop dat ze daar ook heel happy zal worden en dat ze veel nieuwe vriendjes leert kennen en heel veel koekjes en knuffels. Iets waar zij zo dol op is.
De laatste knuffel met stoere Diesel girl!
Maar ook Hummer (op de foto samen volop hard lopen met mijn eigen hond Nesi) zal binnenkort meegaan met mijn collega Heidi op pad. Het afscheid van Hummer is voor mij persoonlijk minder erg omdat op vrijdag hij nog steeds met ons groepje mee zal gaan. Dus we zullen elkaar blijven zien en dat is fijn! Ook Hummer is voor me logistiek niet meer haalbaar door de weeks.
De drie musketiers Choca, Roco en Lhea gaan ook nog aankomende 2 weken op vakantie…dit drietal zorgt voor veel positieve actie in de groep dus dat zal ook een stuk rustiger worden…
Roko is een echte knapzak! En die dennenappel vond hij echt lekker ;-)
Mijn Abi vindt wederom alle koekjes lekker! Zij schooit zo intens met deze blik in haar ogen bij alle mensen die we tegenkomen…wat sneu, zo’n honger…zij krijgt echt geen eten in huis. Dat is wel moeilijk te geloven gezien haar “slanke” figuur!
Flos, ook een labrador, heeft in tegenstelling tot onze Abi wel een lekker slank en een sportief lijf!
Wie ook veel aan sport doet is Bingi! Bingi is een honden van de groep van collega Heidi. Ook hij haalt allerlei kunstjes uit de kast om een koekje te scoren! Als hij ooit uit het huis zal worden gezet kan hij rechtstreeks gaan solliciteren bij het circus.
En onze Nesi kan zich beter gaan inschrijven bij de hazewind renbaan. Ook al is zij al 10 jaar oud nog steeds is zij zo snel! Luna doet haar best om Nesi bij te houden maar dat lukt niet echt…
En Chess!? Die lieve Chess kan vast en zeker een rol krijgen in de film van Steven Spielberg, “Jurassic park” num. 103. Zij moet wel eerst een duikje nemen in een groene sloot ;-)
Nou, en deze lieve, stoere, knappe hondje, om op te eten…die hoeft totaal niets te doen en iedereen houdt er van!!!!
Tymotje is eerst een beetje verlegen maar…
Dan na een tijdje te observeren doet ze toch mee met de rest!
Wordt het voor hem een beetje te veel of te wild, dan zoekt hij heel snel een schuil plaats bij mij of bij mijn zusje.
Och die lieve Tymo! Dat is een echte hartendief!!!
Hier nog een filmmontage van kiekjes van de afgelopen weken.

Geen opmerkingen: