18.10.09

PFFF….
Ondanks het prachtige weer en het blije rondhuppelen van de honden was het niet helemaal genieten deze week…
En de reden is het gedoe over het beleid over losrondlopende honden en vooral de overdrevenheid van het handhaven hiervan door alle soorten mensen zoals “milieu wachters” en ‘algemene orde handhavers”.
Pfff…zo voel ik me meer en meer een zware crimineel tijdens mijn werkzaamheden. Ook al heb ik het zelf nog niet meegemaakt, hoor ik het natuurlijk van alle kanten…van mensen die we tegen komen die heel onrustig zijn, van mijn collega’s die al wel aangesproken zijn en een waarschuwing hebben gekregen …
Ik begrijp dit beleid nog wel in de stad zelf…ook de reden van deze maatregel, “poep overlast” lost zich zo niet op omdat aangelijnde honden poepen eenmaal net zo veel als loslopene honden. Dus dat is een kwestie van opruimen en niet van loslopen! Gemeenten leggen nu aantal loslopende terreinen op. Maar op zulke plekjes kan ik moeilijk met een groep honden gaan wandelen voor minimaal een uur. Een eigen bos kopen is ook nog een optie. Wel een heel kostbare optie. Maar zullen de honden zich niet vervelen? Altijd hetzelfde stuk bos? Zal daar geen territorium gedrag zich gaan voordoen?
Natuurlijk heb ik al in mijn hoofd nog meer nood oplossingen als het zo ver komt dat het echt niet meer kan…
Iedereen die van honden verstand heeft weet de onzin van deze maatregel! Het is juist heel belangrijk voor honden om lekker los te lopen, snuffelen, spelen, rennen zich socialiseren en hun energie kwijt kunnen. Op deze manier zal zich vast en zeker op lange termijn zeer ernstige gedragsproblemen zich voordoen bij honden die heel vervelend worden voor iedereen, honden mensen en niet honden mensen.
Gelukkig maar zijn we nu nog niet zo ver en is het nog steeds een plezier om met honden te zijn en te werken…alleen zo jammer dat het zo verpest wordt door de constante stress van “gepakt” te worden…maar goed…als ik zie hoe de honden genieten van hun “vrijheid” maakt dat weer alles goed!

Geen opmerkingen: