24.3.

RELAXED
Met maar één groep was het vandaag een relaxte wandeling met prachtige weer!
Sommige honden hadden echt al last van de warmte en dat uitte zich in een flink gehijg tijdens het lopen…en zeker naar een aantal gekke 5 minuten aanvallen. Dan werd alles uit de kast gehaald en komt de stoom bijna uit hun oren! Als je ze zo ziet dollen word je er spontaan vrolijk van …


HOND ZOEKT BAAS
Hierbij wil ik graag de aandacht vragen voor 2 hondjes die op zoek zijn naar een nieuw huis.
Lhea
Deze XXL teckel was tot kort mijn klantje maar vanwege haar grote jacht passie hadden we onze “samenwerking” tot mijn grote spijt moeten staken.
Nu zijn haar baasje op zoek naar nieuw een huis voor haar vanwege privé redenen.

Lea is een schitterende knappe hond waarschijnlijk een mix XL teckel/basset uit Bosnie, ongeveer een jaar oud.
Het is een echte knuffelhond en speelt en rent graag en heeft een eigen willetje.
Lea is sociaal, super enthousiast naar mensen en andere honden. Spelen met oudere kinderen gaat ook prima.
Ze is waaks en staat voorop bij onraad rondom en in haar huisje; Lea blaft alleen indien echt nodig.
Lea heeft alleen één grote passie en dat is jagen en achter konijntjes aangaan. Zij is heel slim en komt altijd op hetzelfde plekje van vertrek weer terug alleen
laat lang op zich wachten. Het is dan ook beter Lhea niet te plaatsen bij kleine huisdieren zoals konijnen, cavia's of kippen.
Ze heeft veel beweging nodig, een consequent baasje maar ook iemand met veel aandacht en liefde voor haar!
Lea kan niet te lang alleen zijn maar is makkelijk overal mee naar toe te nemen. Ze is haar plekje in de roedel aan het zoeken en dat levert in ons gezin
problemen op met het andere teefje dat wij reeds 3 jaar in huis hebben. Met de reu zijn er geen problemen en zij slapen dan ook in één mand.
Wij zoeken voor Lea een baasje met ervaring, kennis en begrip voor een teckel/basset die voldoende tijd voor haar heeft om te spelen, te knuffelen maar vooral ook om uit te laten en haar te laten rennen. Een plekje waar een speelkameraadje (hond) is en waar voldoende ruimte/tuin is om te spelen en los te lopen.
Kortom een baasje die weet waar hij of zij aan begint zodat de kans op een herplaatsing niet aanwezig is.
Wij hebben Lea geadopteerd via Stichting Idemo en hebben van hen toestemming om zelf voor Lea een baasje te vinden.
De overeenkomst/contract van Stichting Idemo blijft van kracht. Dit ter bescherming van Lea en het goede werk dat de Stichting verricht.
Lea is verder gesteriliseerd, ontwormd, gechipt en heeft al haar verplichte inentingen gehad. Honden paspoort is aanwezig.
Wij hopen zo een definitief goed plaatsje te vinden voor deze scheet en dat ze daar tot aan haar laatste dag gelukkig kan en mag blijven.

Nika
Nika kom ik af en toe in het bos tegen tijdens onze wandelingen. Zij was in het asiel in Eindhoven maar omdat zij echt niet in een kennel kan zijn is zij nu al 8 manden in opvang bij Marlyn die er alles aan doet om een huis voor haar te vinden waar zij voor de rest van haar leven mag blijven wonen.

De oude eigenaars hebben, na goed overleg, besloten Nika te herplaatsen. Zij vonden dat ze Nika niet konden bieden wat ze nodig heeft. En dat is een meer rustige omgeving en iedere dag een uur mee naar de bossen. Nika vindt het dus heerlijk om mee te gaan naar de bossen. De rit naar de bossen is voor haar wel een beetje stress. Maar eenmaal in de bossen is het rennen met een stok in haar bek. Ze kan heel goed met andere honden. Met de huidige honden die aanwezig zijn in huis, speelt ze graag. Ze luistert erg goed en kent allerlei commando’s. Waarschijnlijk heeft ze altijd in een kennel gezeten en hierdoor heeft ze een bepaald gewoontegedrag ontwikkeld. Dat houdt in dat als ze iets heel leuk vindt of spannend rondjes gaat draaien. Door het commando Zit te geven, doorbreek je dit gedrag. Binnen is het een heerlijke rustige hond die de hele dag ligt te slapen.
Nika kan: Goed alleen zijn. Is zindelijk. Eet goed en heeft geen voernijd. Is rustig naar kinderen, maar toch willen we haar in een gezin plaatsen zonder kinderen. Is een gigantische lieve knuffel. Vind het geweldig om geplaatst te worden bij een andere hond die het leuk vindt om met haar te spelen. Kan niet in een kennel of ren. Wil graag bij het gezin horen. Is gezond.

Geen opmerkingen: